dilluns, 19 de maig del 2014

Ruta del Cister

Temps aproximat: 3 Dies
Distància: 106km
Desnivell: 3181m

Accés: Es pot començar des de múltiples llocs i en qualsevol direcció. Nosaltres vam optar per començar des del Monestir de Santes Creus, al municipi d'Aiguamùrcia.

Notes:  Es tracta d'una ruta molt llarga, amb molts quilòmetres, però que es pot organitzar de múltiples maneres. Lo normal és fer-ho amb 4-5 dies, però nosaltres només disposàvem de 3. 

Per la senyalització no cal patir, el camí està molt ben indicat, amb pals indicadors o les marques del GR-175, a demés, entre Santes Creus i Poblet, es segueix un tros del camí català de Sant Jaume (fletxes grogues)

Per dormir hi han moltes opcions, igual que per menjar. 

El pitjor tram és el de l'Espluga de Francolí a Vallbona de les Monges, ja que no hi ha cap poble, ni cap tipus de serveis i amb prou feines trobareu una font.





La Ruta del Cister és una ruta molt coneguda dins de Catalunya. Recorre els 3 Monestirs cistercencs, el Monestir de Santes Creus, El Monestir de Poblet i el Monestir de Vallbona de les Monges. És una ruta indispensable pels amants del senderisme, ja que combina l'interés paisatgístic, l'interés històric i per algunes persones l'interés espiritual.

La ruta recorre 3 comarques, l'Alt Camp, La Conca de Barbera i l'Urgell, combinant muntanyes del prelitoral, les Muntanyes de Prades o els camps de l'Urgell.

Nosaltres, com ja he dit, la vam fer amb 3 dies, però normalment es fa entre 4 i 5. Per dormir el primer dia vam escollir l'Hostatgeria del Monestir de Poblet, dins el mateix recinte del monestir, unes instal·lacions noves i de gran comoditat, molt aconsellables. El segon dia vam dormir al Refugi de Sant Bernat, just a sota de la plaça del Monestir de Vallbona de les Monges. Aquest refugi està al càrrec de les monges del monestir.

Per menjar vam menjar a la mateixa Hostatgeria del Monestir de Poblet, on fan menús a un preu raonable. El segon dia vam dinar i sopar al Restaurant el Tallat de Vallbona de les Monges, un menjar casolà i molt bé de preu. L'últim dia val la pena parar-se a esmorzar al poble de Rocallaura, al cafè del poble, on us atendran molt bé i menjareu espectacular-ment per un mòdic preu. I pel dinar final vam menjar a l'Hotel Casa Peiral de Montbrió de la Marca, menjar casolà dins d'una autèntica casa de pagès.


Per més informació us deixaré uns enllaços que a nosaltres ens van ser de gran ajuda:

http://www.larutadelcister.info/

http://hostatgeriadepoblet.cat/es/

http://www.monestirvallbona.cat/ca/hostatgeria.html


Primera etapa: Monestir de Santes Creus - Monestir de Poblet (34'8km, 1250m desnivell, 7'30h)











Segona etapa: Monestir de Poblet - Monestir de Vallbona de les Monges (25'5km, 580m desnivell, 6h)










Tercera etapa: Monestir de Vallbona de les Monges - Monestir de Santes Creus (43'7km, 1150m de desnivell, 11h)











Ja Hi Sou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada